Regionalni summit VW-a na kojem će biti predstavljeni najnoviji modeli automobila ove kompanije uručio je posebnu pozivnicu Muniri Subašić, predsjednici udruženje Majke Srebrenice zbog velikog doprinosa promociji i zaštiti brenda VW.

‘’Oduvijek smo bili kompanija koja je bila protiv nasilja bilo koje vrste i protiv ratova. Jako nam je drago što se u Srebrenici voze najnovije tipe naših vozila i što se novci koji tamo dođu u vidu donacija koriste u prave svrhe’’ kazali su iz PR službe summita.

Munira kaže kako godinama vozi VW i kako je zadovoljna svime što nudi:‘’Voziti ovakav jedan automobil u području koje je preživjelo genocid znači pokazati snagu i volju da daljim životom. Provesti se kroz pust grad, proći pored prazne škole i praznog igrališta, prepune kladionice i nacionalističkih grafita, to znači da je u Srebrenici stanje krenulo nabolje.’’

Munira će na summitu predstaviti sve što je Udruženje uradilo za napredak Srebrenice, te će napraviti historijat svojih vozila u Srebrenici. Iduće godine je pozvana i na gostovanje u emisiji ‘’My Cribs’’ gdje će predstaviti sve svoje kuće i stanove koje su kupljene u svrhu ‘’borbe protiv srpske nacionalističke ideologije koja i dan danas čini Srebrenicu gradom duhova’’, parafrazirat ćemo Muniru.