Predizborna obećanja iz sata u sat poprimaju veći obim u našoj zemlji. Klasični klišei poput napretka ekonomije, jačanje entiteta, interesi naroda i otvaranje novih radnih mjesta su svakodnevnica, i građani gotovo da i ne vjeruju više u to. Međutim, jedan od njih se izdvaja iz mase, samim tim što je obećao nešto za čim teže mnogi mladi u ovoj zemlji, a do sada je bilo na margini.

“Znači Zlate mi moje, ako uđem u vladu kantona, ima odmah da uvedem obavezno učešće u reality show emis’jama. Naći to je top, meni je to puno pom’glo, ja da nisam bio par puta u njima ne bi nikad bio đe sam sad. Znači sve osobe u starosnoj dobi od 18 do 35 godina morat će učestvovati barem jednom i to je tapija”, rekao je Haljevac na današnjem obraćanju građanima Sarajeva.

Današnji političar a nekadašnji umjetnik, voditelj, gradska legenda i ekspert za reality show emisije, kaže da će program trajati nekoliko mjeseci, a pitomci neće moći odustati u tom periodu.

“Znači program će ići u ciklusima od po tri mjeseca godišnje i nema da mi odustaju. Fol tamo nešto im ne bude ok pa da mole zadrugu da ih izbaci, ništa to. Znači jarane samo do kraja i lagano. Vidite da imamo armiju debila od mladih, moraju se nekako dovesti u red. Kroz ‘vaku vrstu obuke će najbolje skontati kako funkcioniše današnji život i šta je bitno, a šta ne, te kako postati popularan i zauzeti svoje mjesto u FGR, tj. finoj gra’skoj raji. Ovo š’o radimo je sve iz ljubavi prema ovom gradu, Saraj’vo ljubavi moja, nećemo dozvoliti da te papci i ublehaši više gaze i pljuju. Papke papcima, Saraj’vo finoj gra’skoj raji i nema predaje. Broj 12 zaokruž’te svi, nema nisam znao”, dodao je Memo.

Po završetku služenja roka, oni najbolji će dobiti priznanje FGR, te novi status u društvu gdje će se moći družiti s poznatom gradskom rajom, uletjeti u tokove oko lobija i poslova, te završavati stvari preko reda.