Ministar sigurnosti Dragan Mektić je danas na sastanku Vijeća Ministara saopćio da nakon što je evaluirao i ocijenio predmet koje je Tužilaštvo BiH podnijelo protiv Bakira Izetbgovića, odlučio  je da će poslati dva Doberman Pinčera za 24h pratnju bošnjačkog člana Predsjednštva BiH Bakira Izetbegovića.

“Mislim da je predmet krajnje besmislen i baziran na neargumentovanim tezama, a jedino što donosi trenutnoj bosanskohercegovačkoj političkoj sceni jesu tenzije. Uprkos svemu, sa mahinacijama Tužilaštva BiH raste i moja odgovornost, pa sam odlučio da će Izetbegoviću stići dva dobermana koja će ga čuvat 24h od nepoznatih nedaća. Ne bih ja bio dobar ministar sigurnosti da prećutim ova dešavanja, ovako dajem svoj doprinos ovom predmetu.”, izjavio je za Šatro info, Dragan Mektić.

Povodom podizanja predmeta protiv bošnjačkog člana Predsjedništva BiH oglasio se i Milorad Dodik: “ Neka neka, kadija ti sudi, kadije te tuži. Davno sam ja govorio da će Izetbegović pasti, i bio sam u pravu. Dosta je bilo hegemonije Izetbegovića, ali jedino što mi je žao što gubim svog protivniku u ping-pong politici. Uostalom vrijeme je da Bakir mijenja sport i da izađe iz sjene Alije.”, kazao je Šatro info, predsjednik RS Milorad Dodik.