Ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić danas je uputio prijedlog Gradskoj Upravi Zenice da radnike željezare koji protestuju ispred njihove zgrade isplate u bugarskom heroinu koji je nedavno zaplijenjen u Zenici.

“Meni je Zenica veoma drag grad i neću dopustiti da ljudima nešto fali, iako se možda ne bavim direktno tim poslom. Moj je prijedlog možda kontroverzan, ali ja ne vidim drugo rješenje. Dati svakom radniku heroina u vrijednosti njegove plate, a on poslije vrlo lako može preprodati heroin na crnom tržištu. Pa zato ono i služi.”, izjavio je za Šatro info Dragan Mektić.

Mektić je obećao podijeliti radnicima adrese na kojima mogu unovčiti svoj heroin ukoliko Gradska Uprava Zenice usvoji njegov prijedlog. Na sastanku između premijer FBiH Fadila Novalića i Fuada Kasumovića utvrđeno je da država nema vremena isplaćivati plate, kada još uvijek nema vode u Sarajevu.

“Ne znam šta hoće više ljudi od nas. Muku mučimo s vodosnabdijevanjem glavnog grada, a oni protestuju jer nisu primili par plata. Ja sam uvijek govorio štedite ljudi, doćiće vrijeme kad država neće moći pomoći svima.”, izjavio je za Šatro info Fadil Novalić.