Britanski dnevnik Daily Telegraph prenosi kako je Velika Britanija spremna mijenjati za izlazak iz EU, sami vrh Velike Britanije, Kralicu Elizabethu II. Naime, ovaj oblik trgovine je dio šireg dogovora koji se tiče trgovinskog sporazuma između Velike Britanije i EU, tako da se ne radi samo o izlasku iz EU.

Ovu razmjenu je podržala i sama Kraljica Elizabetha II koja je prihvatila da žive negdje u Evropi, ali da Velika Britanija izgubi sve moguće odnose sa EU. Kraljica je istakla da nije bez razloga Velike Britanija bila usmjerena političkim i medijskim kampanjama sve ove godine protiv EU, te da je znala da će doći taj trenutak,  kada će se ona morati žrtvovati sebe za veće dobro.

Britansko Ministrastvo uprkos odluci državnog  vrha da ponudi Kraljicu za izlazak iz EU, nije još sigurno da li je ovo pametna ideja, iako se i ono zalaže za raskol sa EU.

“Znam da je ovo najbezbolnije rješenje za naš narod koji tokom cijelog svog postojanja nije bio podcjenjenivan od bilo koje državne sile, ali ipak govorimo o predavanju  njenog veličanstva  Kraljice Elizabethe II u ruke Europskoj Uniji. Mislim da bi trebali još malo sačekati  sa odlukom i vidjeti da li Europska Unija želi finansijsku donaciju za samostalnost Velike Britanije.”, izjavila ja za Daily Telegraph, premijerka Theresa May.

Povodom vijesti se oglasio i milijarder, ruski oligarh i predsjednik F.C. Chelsea Roman Abramovič koji je  savjetovao državnom vrhu da je spreman pokrenuti peticiju “Novac umjesto Kraljice” da se skupi onoliko funti koliko EU zatraži, samo da se Kraljica ne daje..