Gradonačelnik grada Mostara, Ljubo Bešlić, je na mjesto dogradonačelnika Mostara prvi put došao 2003. da bi gradonačelnikom prvi puta postao 2004. godine. Na drugi gradonačelnički mandat izabran je 2009. godine i do danas obnaša tu istu funkciju. Prvi je gradonačelnik u povijesti koji je izabran dva puta, a obnaša tri mandata. Upravo iz ovoga razloga, Magic Castle i Akademija Mađioničarskih Umjetnosti smatraju ga jednim od najvećim mađioničara novog doba.

Rame uz rame s velikim Penom I Tellerom, Dynamom, Darrenom Brownom i drugim velikim mađioničarima današnjice, Ljubo je osigurao svoje mjesto u prestižnoj mađioničarskoj organizaciji izvodeći proteklih osam godina svoj ”trademark” trik popularno nazvan ”The Mayor” ili u prevodu ”Gradonačelnik”. Trik podrazumijeva ostajanje na vlasti u demokratskoj zemlji bez organizacije izbora ili direktnih glasova građana. Kao ni svi najveći mađioničari, ni Ljubo nikada nije odao tajnu svoga trika ili iluzije, a niti jedan mađioničar još nije uspio dokučiti tehnike kojima se Ljubo koristi.

Pen Jillete, iz popularnog dvojca Pen i Teller, koji je poznat po razotkrivanju trikova drugih mađioničara, kaže kako je iluzija Ljube Bešlića ravna nekadašnjim Houdinijevim iluzijama i trikovima. Planiraju Ljubin trik uvrstiti u svoju knjigu ”100 najvećih iluzija svih vremena”.

Dynamo, poznati iluzionist, čije iluzije često graniče s paranormalnim kaže kako noćima ne spava pokušavajući otkriti na koji način Ljubo izvodi ”Gradonačelnika”.

Pokušali smo dobiti i komentar Davida Copperfielda, ali nam je iz slušalice telefona izletila bijela golubica koja je u ustima nosila sliku golih Davidovih dlakavih prsa.