Izvještaj MUP-a Kantona Sarajevo jučer je prijavio neobičnu krađu na Kliničkom Centru Univerziteta u Sarajevu. Pacijent kome ćemo zaštititi identitet policiji je jučer prijavio nedostatak dijelova tijela nakon što se vratio s rutinske kontrole grla iz KCUS-a. Kako kaže pacijent, zbog upale je redovno dolazio na kontrole gdje su pratili kako terapija utiče na njegovo liječenje. Nakon posljednje kontrole i rutinski ispijene kutije antibiotika kao nove i kreativne metode liječenja, kući se vratio bez jednog krajnika.

‘’Nešto mi je šupao po grlu i osjetio sam da nešto vadi, al mislio sam da to tako treba. Rekao je da je sve OK i poslao me kući da nastavim terapiju čajem. Ali sam ja shvatio da nemam jednog krajnika. Strahota.’’ kaže pacijent

Kontaktirali smo i doktora koji nije pokušavao sakriti niti demantovati navode pacijenta. ‘’Nije donio kesu. Nije donio kovertu. Nije počastio pićem ni na kafu. Nekulturno ponašanje za jednog pacijenta, složit će te se. Ja sam morao sebe tu nekako ugraditi, pa sam izvadio krajnik. Znate i sami kakva je situacija na KCUS-u, mi se moramo snalaziti, ja sam se evo i snašao.’’ rekao nam je doktor koji je vodio liječenje pacijenta.

Direktorica Sebija Izetbegović nije željela komentirati događaj, ali je konstatovala kako je naivno od pacijenta da se uopće i javio policiji, jer u ovom slučaju policija staje na stranu oštećenog, a to je KCUS. Optužnice neće biti, slučaj se zatvara kako kažu iz MUP-a, a pacijent dodaje kako se pokajao i kako će drugi puta ispoštovati sve svoje obveze prema zdravstvenim institucijama i doći spremniji.