Karađorđeva šnicla, jedan od obroka ponuđenih u restoranu Parlamenta BiH razlog je pobune srpskih parlamentaraca.

Naime, parlamentarci su se požalili zbog “nekonstitutivnog tretmana” jer su kuvari pokušali da šniclu zaviju od teletine, a ne od svinjetine kako se to inače radi. Kako javila FENA, pobunu su osudili bošnjački predstavnici u Parlamentu.

Srpski parlamentarci navode da “ne dobijaju svoju propisanu dozu nehalal hrane u restoranu Parlamenta.”

“Ovo nikako nije u pravedno! Vitalni nacionalni interes srpskih predstavnika u parlamentu, makar to zvučalo i banalno, jeste bar 150g svinjetine, i ako to ovi sarajevski kuvari ne mogu da obezbijede, dovešćemo svoje mesare i kuvare iz RS-a. Ima mesara i kuvara i u Republici Srpskoj, a ne samo u Federaciji kako ovdje voli da se misli” rekla je Dušanka Majkić, parlamentarka iz reda SNSD-a.

Do konflikta je došlo prošle sedmice, kada je Majkićeva sa još nekoliko srpskih poslanika krenula na obrok, naručila popularni djevojački san i ostala zaprepaštena kada je shvatila da je pred njom teleće, a ne svinjsko meso.

Klub Srba nevegetarijanaca već je uložio službenu žalbu na ovakav tretman pozivajući se na činjenicu “da nikada, ama baš nikada, u Parlamentu neće biti Begova čorba od svinjetine.”