Gradonačelnik Tuzle, Jasmin Imamović je najavio novi projekat koji će bitno utjecati na tuzlansku ekonomiju, društvo, ali i socijalnu zaštitu.

Naime, on i njegova administracija planiraju projekat “Fontana za čovjeka 2020”, u sklopu kojeg će svaka kuća da ima po jednu fontanu, te će na taj način građani da se osjećaju bolje, da budu vitalniji i da rade bolje.

“Ovim projektom planiramo da poboljšamo generalno stanje u društvu. Problemi Tuzle i Tuzlaka bi na ovaj način bili u znatnoj mjeri manji. Naučnici sa prestižnog MIT-a su potvrdili da gledanje u fontane poboljšava stanje čovjeka za više od tri posto. Kad se to sabere na sve građane, izađe to podosta”, zaključio je Imamović na konferenciji za štampu u sklopu najave projekta.

Njegova ekselencija, gradonačelnik je pred kraj konferencije dodao da po završetku ovog projekta planira i druge revolucionarne projekte kao što su izgradnja vještačkih jezera na kojima bi građani Tuzle mogli da odu na kupanje, što je potkrijepio drugim istraživanjem MIT-a da kupanje smanjuje stres za 17%.

“Pa zar ne bi svima lijepo bilo, pa i turistima kako iz zemlje, tako i iz inostranstva, da prođu kroz grad u kojem svaka kuća ima po jednu fontanu. To vala nema ni u Kanadi”, dodao je Imamović.