Na posljednjoj konferenciji za novinare Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine iz reda bošnjačkog naroda, Bakir Izetbegović je adresirao mnoge probleme sa kojima se on, ali i cijela stranka SDA bore kako bi očuvali integritet države BiH i njenu cjelovitost.

“SDA se već godinama bori sa napadima iz Republike Srpske na suverenitet države Bosne i Hercegovine. Inače se ti napadi dešavaju u institucijama, legislativama, zakonima, ovlaštenjima. Ovaj put je to bilo u meteorološkim prilikama gdje su nam pokušali podmetnuti hladno vrijeme u sred ljeta i umalo uspjeli. Međutim, SDA se izborila za toplije vrijeme. Tu smo sarađivali sa našim stručnjakom Željkom Majstorovićem koji je dao sve od sebe da na području 10 općina bude lijepo vrijeme”, rekao je Izetbegović.

Skupu novinara i interesenata se obratio i Premijer Vlade Federacije BiH Fadil Novalić koji je također član SDA.

“Naša nastojanja su bila u tome da se popravi vrijeme kako bi prohodnost puteva bila veća za privrednike i industriju koja transportuje svoja dobra koja prodaje. Tako se povećava ekonomski rast u Federaciji BiH. Na tome je Republika Srpska bila zavidna i namjerno nam poslala oluje i kišovito vrijeme. Sada kad su ti napadi odbijeni, naša ekonomija može da fukncioniše, a samim tim će rasti i uplate poreza”, rekao je Novalić.