Jerko Ivanković Lijanović, predsjednik NSRZB-a i kandidat za predsjedništvo BiH na proteklim izborima, nakon gubitka i osvajanja nezapamćeno malog broja glasova, odlučio se kandidovati za predsjednika razreda kćerke od svoje rodice sa Kočerina.

Kako prenosi FENA, Lijanović je na presici izjavio kako mora postajati mjesto za njega da negdje bude predsjednik. “Ako to nije Predsjedništvo BiH, onda će biti nešto drugo. Razmišljao sam da se kandidujem za predsjednika ćelije u zatvoru, ili možda čak zatvorskog bloka, ali smatram da je ovo bolji put. Obrazovanje je ipak važnije od kazneno popravnih institucija.”

Lijanović se nada da će uspjeti uzeti mandat na 4 godine, odnosno od petog do osmog razreda i da će svojom kampanjom pokupiti većinu glasova razreda.

“Drago mi je da me i ukućani podržavaju, susjedi i moji saradnici. Imam nekog novca za kampanju, ostala mi je i ona metla i ona velika olovka, pa ću to nekako uključiti u prezentaciju svoje kandidature. Nadam se da ću uspjeti”

Jerko se zalaže za bolje ocjene, više izleta i duže trajanje velikog odmora. U sklopu programa pokušat će promijeniti i način odabira higijeničara kako bi stao u kraj korupciji u razredima. Planira dovesti i vlastitog blagajnika kako bi lakše pratili troškove razreda.

“Bit će ovo uspješna karijera, ako uspijem pobijediti malog Matu iz Pologa. Pionir sam u ovome i otvarat ću put budućim generacijama propalih političara. Jer možete vi bježati od pozicije, ali ona od vas ne može nikako.” završava Jerko.