Web stranice u cijelom svijetu bruje već danima o činjenici da Donald Trump namjerava otpustiti zamjenicu savjetnika za nacionalnu sigurnost Miru Ricardel, a izvori iz Bijele kuće navode da je razlog svađa ove visoke zvaničnice s prvom damom Melanijom Trump. No, sama činjenica da su se ove dvije žene posvađale nije detalj koji je zbunio internet. Naime, kako Šatro info saznaje, veliki broj komentara koji se nalaze ispod tekstova o ovom skandalu odnose se na pitanje da li Trump planira da otpusti Hrvaticu iz BiH ili katolkinju iz BiH ili možda bosansku katolkinju ili hrvatsku Bosanku?

Ona je Hrvatica hrvatska katolkinja iz Hrvatske i veze s Bosnom nema osim što je rođena u Brezi, ali ništa osim toga je ne čini pripadnicom Bosne i Hercegovine. Možda eventualno trećeg entiteta, ali ni to, vjerujte mi, nije ispravno gledanje stvari. Ne znam zašto stvarno to ljudima predstavlja veliko pitanje i problem, vrlo je jasna situacija i laže svako ko kaže nešto drugačije. Naši ljudi postižu svoje ciljeve gdje god da krenu i na visokim pozicijama su” – izjavila je za naš portal Kolinda Grabar-Kitarović Predsjednica Republike Hrvatske.

Mnogobrojne javne ličnosti i državni zvaničnici su se uključili u raspravu o porijeklu i brojanju krvnih zrnaca uspješne gospođe koja je ponovno dovela Balkan u stanje stresa i nemira.

Ricardel je bila pomoćnica Ministra odbrane Donalda Rumsfelda i potpredsjednica ogranka kompanije Boeing koja proizvodi vojne avione i naoružanje.