Apsolutni gospodar od Bijele tabije do Katedrale, te od Širokače do Grdonja, Ibrahim Hadžibajrić, ozbiljno prijeti da ostvari vladarsku normu koju su samo imali najveći.

“Ja sam već uveliko prešišao godine vladavine rahmetli Alije Izetbegovića, a što se tiče načelnika općine, niko mi nije ni do koljena. Uzevši u obzir to kakva je trenutna situacija, ne prijeti mi odlazak s trona u Općini Stari Grad. Ima tu kvalitetnih kandidata za naredne opčinske izbore, ali budimo realni, ja sam taj koji vedri i oblači ovdje. Nema te stvari koja se može desiti ovdje bez da je ja dozvolim”, rekao je Hadžibajrić.

Njegov cilj je da svrgne s trona Josipa Broza Tita, koji je vladao ukupno na svim pozicijama 41 godinu.

Mene zdravlje odlično služi, i mislim da imam šanse da ga prestignem jednog dana. S obzirom na to da sam već 10 godina na vlasti, vjerujem da će me zdravlje poslužiti još 31 godinu. Nisam sklon nerviranju, nemam nekih problema u životu, imam svoju općinu kojom gospodarim i sretan sam čovjek. Kad mi prođe mogućnost kandidature u jednoj stranci, ja fino odem u drugu, ili se prijavim k’o nezavisni kandidat. Imam strašnu podršku gotovo svih ugostitelja, frizera, privatnika i penzionera u općini. Svi me vole i žele da ostanem na vlasti. Vjerujem da će mi dragi Allah podariti dovoljno zdravlja da preteknem onog komunistu”, dodao je Hadžibajrić.

Iako postoje određeni privatnici, poput Denisa Stojnića, koji se suprotstavljaju vladavini Vožda s Vratnika, doživotni načelnik tvrdi da mu ništa neće stati na put ka ostvarenju svog cilja.