Nakon što je prvo pokušao kao nezavisni kandidat, a ove godine na listi SDP-a, umjetnik, muzičar, komičar, društveni kritičar, youtuber, influenser i analitičar, Damir Nikšić, opet nije uspio dospjeti do državne fotelje. Tim povodom, neformalna grupa građana odlučila se da mu pruži podršku.

“Damir je jedan super lik i mislimo da zaslužuje fotelju u nekoj od državnih institucija. Svojim umjetničkim i društvenim radom nas sve zabavlja i nasmijava u ovom sivilu. Momak se zaista trudi i mislimo da zaslužuje. Kad svaka šuša može sjediti u vladajućim strukturama, ne vidim razlog zašto ne ni neko normalan”, govori Samir Banalac, jedan od pokretača inicijative.

Kontaktirali smo Damira da čujemo njegovu stranu, on se zahvalio građanima te poručio da ga i dalje nastavljaju podržavati, kao što su to činili i do sada.

“Stvarno ne znam što prave toliki problem i sabotiraju me da uđem u vladu. Dobijem tolike glasove a SDA me uvijek sabotira i izbaci iz utrke. Ja sam eto prvo probao kao nezavisni kandidat, pa me ljevica optužila da njih sabotiram i otimam im glasove te da radim za desnicu. Onda uđem u SDP i desničari me sabotiraju s glasovima. Ovo stvarno niđe na svijetu nema, izgleda da ću morati da mijenjam strategiju ponovo. Naredne izbore ću pokušati s nekom ekstremnom desnicom, raja to očigledno voli i fura, možda tu budem imao neke šanse. Neću se smiriti dok se ne dokopam neke fotelje, nema predaje! Naredni put ću probati s SDA ili HDZom, mogu se izjasniti ko dekorativni Hrvat, što da ne. Kad su ona dvojica mogli da se izjasne ko Srbi, ne vidim razlog da meni neko sutra prigovara. Politika je svakako igra”, rekao je Nikšić.

Još dodaje da mu je svejedno koju će poziciju u vlasti dobiti, bitno je da je plata redovna i da ide staž