Na izvanrednoj sjednici Hrvatskog Sabora, donesena je odluka – Republika Hrvatska je zabranila prikazivanje serije Game of Thrones zbog, kako kažu, širenja komunističkih ideja.

Naime, u drugoj epizodi sedme sezone ove planetarno popularne serije Conleth Hill koji utjelovljuje lik Lorda Varysa izgovara riječi koje je Hrvatski Sabor ocijenio kao širenje komunističkih ideja.

Kada je upitan o tome gdje njegova odanost leži, te propitane njegove razne lojalnosti raznim vladarima ranije, Lord Varys odgovara da njegova odanost nije ni jednom vladaru, ni jednom kralju ili kraljici, nego narodu Westerosa, te da sve radi samo da bi njima bilo bolje i da bi oni manje patili.

“Ovo je klasično podrivanje naše divne demokracije i promoviranje komunizma, socijalizma i sličnih zaostalih ideja koje su Hrvatsku i Hrvate koštali mnogo u prošlosti. Stoga, podržavam i slažem se s odlukom Sabora da zabrani prikazivanje ove serije. Koliko sam shvatila to gleda i staro i mlado. Šta treba sutra da nam se od djece razvijaju ljevičari i komunisti?! Neka hvala, mi smo se izborili za Lijepu našu”, rekla je Predsjednica Republike Hrvatske, Kolinda Grabar Kitarović.

Kako saznajemo, Hrvatski Sabor će u bliskoj budućnosti donijeti Lex HBO, koji će tretirati sve moguće zabavne sadržaje na TV programima, svih TV kuća koji promoviraju takve ideje i ruše trenutni poredak u Republici Hrvatskoj.

Zakon će propisivati da će svi filmovi i serije koji sadrže ovakvu propagandu biti u potpunosti zabranjeni ili će biti dozvoljeni djelomično, tj. ako komisija za revidiranje zabavnih sadržaja dozvoli prikazivanja uz izbacivanje dijela sadržaja koji ocijene kao propagandni.