Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović je objavila novi građevinski projekat ove zemlje.

Naime, radi se o izgradnji mosta preko Republike Srbije koji bi spojio Hrvatsku sa njenom prvom susjednom zemljom iz EU na istočnoj strani. Kako su rekli iz rukovodstva Hrvatske, moraju da uspostave komunikaciju sa svojim susjedima u EU, dok ostala stoka s Balkana ne ispuni uslove i konačno uđe u EU gdje će se saobraćaj i druge komunikacije odvijati normalno, na nivou razvijenih država.

Nakon reakcije Srbije, da ne može most da se gradi preko cijele države, jer će to naštetiti komunikaciju unutar ove zemlje, te uzurpirati zemaljski, ali i zračni saobraćaj, svoju reakciju je poslala i Predsjednica Grabar Kitarović.

“Nas zaista ne zanima šta vi nebitni Balkanoidi mislite. Ako niste znali mi smo u EU i NATO-u. Nismo zainteresirani za vaše akcije i reakcije, jer mi ćemo graditi most i tačka. Kao nova država u EU moramo obezbijediti što više puteva za naše mlade koji će nalaziti poslove u EU, tj. na onom mjestu gdje vi ne možete HAHAHA”, rekla je Grabar Kitarović.

Kako su naveli, očekuje se direktiva iz Brisela da se raščiste privatna i javna područja na potezu Osijek-Srpski Miletić-Bečej-Srpska Crnja-Temišvar kako bi hrvatski građevinari mogli izaći na teren i započeti rad na temeljima stubova.

Rekli su također da, ukoliko uskoro ne uđe Crna Gora i Albanija, da će istu stvar napraviti sa Grčkom.