Neformalna grupa prijatelja iz sfera biznisa i politike iskoristila je dvadeseti sajam privrede u Mostaru da se okupi, uz opuštenu večeru podsjeti veselih priča iz prošlosti i stvori neke nove planove za budućnost, prenosi FENA.

Bakir, Aleksandar i Filip možda nisu iz iste države Zapadnog Balkana ali ih povezuje dugogodišnje prijateljstvo i slični biznis interesi – njih trojica i još 6 drugih prijatelja vodeći su političari regiona.

Mostarski sajam privrede ove godine obilježava dvadesetu godišnjicu, povodom čega su u grad na Neretvi pohrlili i mnoga ugledna lica. “Naravno, ako želite da budete u ovom poslu, morate da pratite trendove i da budete viđeni. Pogodilo se da su tu i kolege iz regiona, i onda smo naravno odlučili da se okupimo, opustimo, a da se možda malo bavimo i politikom.” rekao je Milorad, jedan od zvanica.

Među najvećim dostignućima ovog sastanka je što je jedan od Hrvata pristao da pojede srpsku čokoladicu, dogovoren zajednički teambuilding dvije Vlade susjednih država i što se večer završilo bez da je Bakir izvadio gitaru.