Mnogobrojni građani Bosne i Hercegovine okupili su se ispred zgrade Predsjedništva u Sarajevu kako bi iskazali svoje nezadovoljstvo radom novoizabranog člana Predsjedništva iz reda Bošnjačkog naroda. Naime, kako okupljeni građani navode, nisu zadovoljni činjenicom da novi član Predsjedništva Bosne i Hercegovine preozbiljno shvata svoju poziciju i rad na istoj.

“Ma hajte molim vas, pa brat je prvo došao na posao u osam sati ujutru, onda je bio obučen fino i propisno, pa se sad petlja u onaj upala svinja u paštetu skandal, mislim nije to lijepo. Šta hoće da prikaže, da će on da radi nešto? Pa nema potrebe, već smo ga izabrali, sad je vrijeme da sjedi i postoji naredne četiri godine i da za to bude masno plaćen. Baš mu se treba reći da iskulira i da realno nije na nekoj pretjerano bitnoj funkciji da sad mora nešto puno da radi. Hajde jednom doći na vrijeme na posao jer je prvi dan pa ono hoćeš da ispadneš gospodin, ali nema potrebe svaki dan dolaziti, a pogotovo nema potrebe da se petlja u neke odluke koje ga se realno ne tiču, tipa odluke šta se radi u državi i kad, pa nije on sam predsjednik već ih ima trojica. Realno treba stvarno da prestane time da se bavi jer će razočarati sve ljude koji su glasali za njega i koji su imali totalno drugačija očekivanja od jednog SDA državnika”-izjavio je organizator skupa Ermin Besposlen.

Podsjećamo, kako su mngo mediji već objavili, Prvom danu na poslu u Predsjedništvu BiH najodgovornije je pristupio član Predsjedništva iz reda Bošnjaka Šefik Džaferović koji je jutros nešto poslije 8 sati stigao na radno mjesto.

Šefik Džaferović je u kratkom razgovoru za naš portal izjavio kako je on shvatio ozbiljno svoju poziciju za razliku od svih drugih i da planira do kraja mandata bar svaki drugi dan dolaziti nan vrijeme na posao jer je to njegova građanska dužnost.