Lider i predsjednik Saveza za bolju budućnost (SBB), Fahrudin Radončić je krenuo na kurs njemačkog jezika u jednoj od sarajevskih škola za strane jezike.

Naime, ovaj političar i biznismen je nakon rezultata posljednjih izbora odlučio da prebaci svoje djelovanje na područje Njemačke, kao i mnogi mladi ljudi iz Bosne i Hercegovine koji ovdje više ne vide perspektivu.

“Ja ne želim više da budem ovdje. Kandidovao sam se tri puta i potonuo baš. Posljednji put najviše. Osjećam se kao Conor McGregor. Mnogo sam se nadao i prijetio da ću da napravim ogroman iskorak, da ću da pobijedim, da ću da zakucam. Potonuo sam do kraja. Čak me i kandidat ljevice, i to ne neki karizmatičan, prešišao dosta, a Šefik me uzeo lopatom. Nije mi lako zaista. Razmišljao sam da čekam nove izbore, ali ne mogu. Valja još četiri godine hodati po Sarajevu i drugim mjestima ovako ponižen”, tužno je rekao Radončić.

Ono što saznajemo jeste da će zasigurno u egzil povesti bračni par Arapović Adisa&Adisu koji će mu asistirati u njegovim svakodnevnim poslovima i snalaženju u Njemačkoj.

“Ja kao nezavisni analitičar ću nezavisno pomoći Fahrudinu Radončiću da se snađe. On je malo s tehnologijom slabiji, ne snalazi se sa Google mapama, Viberom, WhatsAppom i ostalim stvarima. Osim toga, ako bude tražio posao, to je sada sve online i ne može se naći u printu kako je on navikao. Stoga ćemo moja gospođa i ja da idemo tamo s njim da mu bude lakše da se snađe. Također, od kolega nezavisnih analitičara iz Njemačke sam čuo da su tamo oduševljeni što jedan takav uspješan biznismen dolazi u njihovu zemlju”, rekao je Adis Arapović.

Spekulira se da će se Radončić kandidovati za Bundestag kao predstavnik nacionalne manjine Bošnjaka. Također se govori o tome da će se kandidovati za predsjednika Islamskog kulturnog centra Berlin, koje je neoficijelno krovna organizacija Bošnjaka u Njemačkoj.