Bosna i Hercegovina je od ranog jutra prekrivena predizbornim plakatima, a jedan koji posebno odvlači pažnju je plakat SBB-a, na kojem se nalaze svi članovi navedene stranke.

“Mi smo ove godine odlučili da idemo u jednom pitkom i narodskom tonu, tako što ćemo promovisati zajedništvo, jednakost, svijest o ekologiji,razbijanje klasnih razlika i statusnih simbola. Želio sam da na jednom plakatu budu ne samo kandidati SBB-a, već i svi njeni aktivni i pasivni članovi, uposlenici i simpatizeri. Na taj način želim da pokažem ljudima da smo svi u SBB-u jednaki i da ne pravimo razlike između naših ljudi”, rekao je predsjednik Fahrudin Radončić.

Poseban aspekt na koji žele da obrate pažnju je ekologija, te ne žele da štampaju ogroman broj plakata kako ne bi narušavali okolinu.

“Ogromne količine drveta se utroše za predizbornu kampanju, a svi ti materijali nakon izbora postanu smeće koje vjetar i psi raznose okole. Ako će nas već raznositi onda želimo da nas raznose zajedno, na manjem broju plakata jer brinemo o svojoj okolini. SBB srećom nema ogroman broj članova, tako da smo svi stali na jedan plakat da se fino vidimo i da su nam imena čitka za pročitati. Radujem se novom izbornom ciklusu i nadam se jednoj totalnoj prljavoj i nepoštenoj izbornoj utrci”, dodao je Radončić.

Radončić je također naveo da mu je krajnji cilj svesti kadrove SBB-a na toliku cifru, da će na kraju svi moći stati pod jednu djetelinu, koja je ujedno i njihov logo.