Od izbora u našoj zemlji prošlo je skoro tri mjeseca, a vlast nije ni blizu formirana. Svako bi da se dokopa neke pozicije koja će mu omogućiti da naredne četiri godine provede na državnom budžetu. Kako bi se cijeli proces ubrzao premijer FBiH, Fadil Novalić dobrovoljno se prijavio da još jedan mandat obnaša upravo ovu funkciju.

“Ja sam kroz ovih osam godina dokazao da sam veliki političar i da imam taj kapacitet da vodim Federaciju u bolje sutra. Istina bila je tu i tamo koja aferica, ali nije to ništa što bi mi narod mogao uzeti za zlo. Zbog toga mislim da bi ja bio idealan kandidat za još jedan mandat premijer FBiH. Evo ovim putem se dobrovoljno javljam da preuzmem tu funkciju kako bi se cijeli proces oko formiranja vlasti dodatno ubrzao. Nadam se da će se moja dobrovoljna ponuda razmotriti i da ću na kraju nastaviti biti premijer ovog prelijepog entiteta”, rekao je Fadil Novalić, premijer FBiH.

Gospodin Novalić za ovaj čin dobio je pohvale i podršku predsjednika svoje stranke, Bakira Izetbegovića.

“On je jedan zaista skroman čovjek koji svoj posao radi 24 sata dnevno. Mislim da je do sada dokazao da je idealan kandirat za ovu poziciju i da u cijeloj BiH nemamo takvog stručnjaka koji bi Federaciju vodio bar približno dobro kao on. Mislim da za ovo što se on dobrovoljno javio treba imati čelična muda i dajem mu puno podršku u svoje lično ime i u ime cijele stranke”, rekao je Bakir Izetbegović, predsjednik SDA.

Ovaj prijedlog gospodina Novalića razmatrat će se na nekom od narednih sastanaka stranaka koje formiraju vlast u našoj zemlji. Prema prvim izlaznim anketama gospodin Novalić ima velike šanse za još jedan mandat.