Na sjedinicu Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH, poslanica SNSD-a Dušanka Majkić je unijela baklju s obrazloženjem da ne da Špirića. Poslanica se pobunila protiv smjene Nikole Špirića iz Zajedničke komisije za nadzor nad Obavještajno-sigurnosnom agencijom (OSA) BiH Pripadnici SIPA-e, su izvršili uviđaj, a Dušanka Majkić je odstranjena u pritvor.

Smatraju da je bila riječ o nekoj vrsti napada, vjerovatno na nervnoj bazi. Trenutno se čeka odluka da li će Tužilaštvo BiH svrstati ovaj događaj kao zdravstveni problem, ili kao prijetnju nacionalnoj sigurnosti. Ukoliko Tužilaštvo odluči za drugu opciju, Dušanki slijedi uslovna godina zatvora, a njenoj stranci kazna od 10 KM.

Povodom incidenta, oglasio se i predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik: “Svjedoci smo opet bijednih pokušaja Tužilaštva BiH da poljulja temelje Srpske, i to opet s lažnim optužbama. Ženi je samo pozlilo, ne vidim šta pokušavaju iz tužilaštva. Samo neka nastave, slijedi referendum. U čast Dušanke planiramo izgraditi njenu bistu pored Vlade Republike Srpske, u narodnoj srpskoj nošnji sa bakljom kako bi još više učvrstii temelje Srpske.”

Udruženje navijača banjalučkog Borca Lešinari je izrazilo zadovoljstvo ovim postupkom, jer su, kako kažu, do sada oni bili jedini koji su se za svoja prava borili uz baklje.

“Svaka čast! Moram pohvaliti poslanicu što je napravila ovaj korak. Nadamo se da će sada i nas policija malo popustiti sa tim bakljama kad vide da to rade i poslanici i poslanice u Parlamentu BiH. Čuo sam se s Manijacima, Hordama zla, Fukarama, Ultrasima i Robijašima. Svi su zadovoljni i svi, barem oni iz Republike Srpske, će zbog ovog čina glasati za Dušanku”, rekao je Slavko Palija, Predsjednik Lešinara.