Dule s Čvile, službeni diler Parlamenta BiH i svih njegovih domova, jutros je na press konferenciji održanoj u parku na Čengić Vili preuzeo odgovornost za izjavu zastupnika Sadika Ahmetovića u kojoj Sadik priznaje da posjeduje nadnaravne moći kao i mogućnost medijacije sa nebeskim bićima.
Dule izjavljuje kako je baš toga dana stigla nova ‘’roba’’ koju je proslijedio po Parlamentu i Svetlani Cenić, a koja nije bila baš testirana. Sumnja se na ‘’prskanje’’, ali ni Dule još nije siguran. ‘’Stigla mi iz Albanije, ja nisam probao. Kasnije svi nešto pobudalili. Gledam šta ima je, sve po televiziji ludo i glupo. Inače su to pošteni momci i Svetlana, hehe, je ona luda, al evo sad gledam, pobudalilo sve.’’ počinje Dule.
Inače, on se ovim poslom bavi već 12 godina, a službeni je diler Parlamenta već 10 godina. ‘’Ja ti s njima radim odavno, sviju mi mrtvi’. Prvo sam počeo davno nekad, s Lagumdžijom. Donosio mu u kancelariju na fakultetu, ocam’, on bi sjedio tamo s Čovićem, uzmu ćevapa, svega, zovnu robu i skrše se. Sutra daju neke izjave sulude, ‘arane. Ja nikad nisam znao je l’ to od moje robe il’ ljudi fakat puše te priče, a ovi u to vjeruju. Kasnije su me pitali bi li ja na budžet, s doprinosima i sve, ‘ta ću, ja reko da bi, treba dijete ‘ranit, ocam’. Doduše nemam ja dijete, al ko je tad znao šta će se desit.’’ prisjeća se Dule svojih početaka.
Kaže kako ima klasične dogovore, kao i sa rajom, dok je prije raznosio među ‘’običnim ljudima’’, kako to Dule voli reći: ‘’Ja kad sam radio s ‘’običnim ljudima’’, tako mi to zovemo vas, mi što radimo u Parlamentu i to, imao sam pravilo 4+1 gratis, a 7+3 gratis i to. Tako je i ovdje. Oni kad uzmu za sedam milja, ja ispostavim cenera, ocam’. Ahmetović je neki dan uzeo 700, dao mu ja sve, joj nadam se da nije pretjerao, Džanele mi, sastavilo bi ga baš.’’