Nakon ukazanja koje je za vrijeme klanjanja istihare dobio Sadik Ahmetović, zastupnik u Zastupničkom domu Parlamenta BiH, Dragan Čović, predsjednik HDZ-a i član predsjedništva BiH odlučio se otići po vlastito ukazanje. Sastanak s Djevicom Marijom, Gospom, Majkom Božijom, bezgrešno začetom djevom zakazan je u petak u 14:00 na Brdu Ukazanja u Međugorju.

‘’Ako može on imat ukazanja, mogu vala i ja. Mi Hrvati smo oduvijek bili dobri s Gospom, valjda će mi izaći u susret. Svakako je ona i ranije nešto petljala oko tih građevinskih dozvola i sličnih stvari po Međugorju.’’ rekao je jutro Dragan Čović novinarima na presici održanoj jutros u Mostaru.

“Politika se odavno počela miješati s religijom, ali su stvari danas eskalirale do te mjere da su političari počeli koristiti svoje darove proroštva kako bi sređivali tendere svojim firmama preko Allaha, Boga, ovog pravoslanog Boga i njihovih drugova, Gospe, Muhameda, sv. Spasoja i drugih.” kaže naš politički analitičar Risto Prelivoda.

Inače, ovo je prvi put u BiH da jedan političar koristi dar proroštva i svoju mogućnost razgovora s nebeskim bićima kako bi sam sebi pomogao u vođenju politike.

Dragan Čović nada se kako će mu Gospa dati neke upute kako nastaviti dalje po pitanju izgradnje autoputa, te potvrditi je li istina ono što je rekao Ahmetović. ‘’Gospa je dobra s muslimanskim bogovima i valjda znaju oni gore, valjda pričaju o tome, hoće li to bit stvarno te firme o kojima priča Ahmetović ili neće. Idem da okrijepim dušu također, neće ovo biti samo poslovni razgovor.’’ dodao je Čović.

“Inače, nebeska bića svih religija u mjesecu aprilu, između raznih blagdana, tik poslije Uskrsa, imaju najviše vremena za bavljanje BiH politikom, pa je ovo savršeno vrijeme za različita ukazanja.” istaknuo je Risto, komentirajući ukazanje Ahmetovića.

Izjavu od Gospe nismo uspjeli dobiti jer je bila zauzeta revizijom građevinskih dozvola nekih Talijana što hoće da grade hotele po Međugorju, a poslije toga cijeli dan je zauzeta razgovorom s Međugorskim vidiocima.