Odgovarajući oštrim osudama opozicijske BN televizije, premijerka RS, Željka Cvijanović poručila je da je za oba svoja ovogodišnja ljetovanja sama platila gorivo za letove vladinim avionom tipa Cesna koji je koristila za prijevoz do crnogorske i grčke obale.

Iz kabineta premijerke RS ističu da je Cvijanovićeva insistirala da plati ukupnu cijenu kerozina za dva povratna leta do jadranske obale tokom ljeta: “Premijerka nije htjela ni da čuje da poreski obaveznici za nju plate gorivo na privatnom letu”.

Reporterima Šatro info nije promakla ni informacija da je premijerka dodatno platila i kafu čitavoj četvoročlanoj posadi letjelice, za čije su se plate kao i za održavanje letjelice ipak pobrinuli građani. Stjuardese i piloti složni su “da je premijerka jako prijatna putnica. Daleko prijatnija od onih odvratnih SDS-ovaca koji ponekad dobiju avion na korištenje”.

“Ništa ja nelegalno nisam uradila. Vratila sam avion u istom stanju u kojem je i bio, čak sam ga i dala očistiti. Ovo vam je dobro i jer ovako posada naše najbitnije letjelice ostaje dobro uvježbana, ne zaboravljaju svoj posao. Ove Cesna letjelice su takođe notorne po paknama na dobošu koje znaju zaribat ako se mašina ne pali svaki mjesec. Sve u svemu učinila sam uslugu poreskim obaveznicima.” jasna je Željka Cvijanović.

Naši dopisnici u Banja Luci na žalost nisu mogli dobiti uvid u stanje letjelice jer je “bila na pranju”. Iz Vlade nisu htjeli komentarisati tvrdnju da vladin avion predsjednik Dodik koristi kako bi automatskim oružjem lovio veprove u okolini Glamoča sa kumovima, koju smo mi dobili od izvora bliskih mjesnoj zajednici Laktaši.