Iz Krunidbenog savjeta britanske kraljevske porodice na adresu Palate Republike u Banjaluci stigla je zvanična pozivnica na krunidbu princa Čarlsa, saznajemo iz izvora bliskih Palati.

Pozivnica je adresirana na Milorada Dodika, trenutnog Predsjednika Republike Srpske, i prema riječima našeg izvora, stupa na snagu odmah, i vrijediće na njegovo ime bez obzira kada će se održati svečana krunidba princa Čarlsa.

Njegovo Kraljevsko Visočanstvo princ Čarls sin je Kraljice Elizabete II i princa Filipa, i prvi nasljednik krune Ujedinjenog Kraljevstva iz porodice Windsor. Zbog dobrog zdravlja britanske kraljice Nj.K.V. Elizabete, još uvijek nije poznato kada će i pod kojim uslovima biti krunisan kao 13. Monarh. Međutim, britanska kraljevska porodica, prema riječima iz pozivnice, biće počašćena da trenutni predsjednik Milorad Dodik prisustvuje krunidbi.

Kako saznajemo iz Palate, ovaj poziv je podjednako velika čast i za predsjednika Dodika i za britansku kraljevsku porodicu. Između ostalog, on je jak garant dobrih i specijalnih odnosa Republike Srpske i Ujedinjenog Kraljevstva. O ovom pozivu predsjednik Dodik još se uvijek nije izjasnio, ali vjeruje se da će nakon savjetovanja sa Senatom Republike Srpske donijeti zvaničnu odluku u vidu odgovora na poziv.