Predsjednik Republike Srpske i potencijalni Član Predsjedništva BiH, Milorad Dodik, je danas optužio Američku Ambasadu za proizvodnju lošeg vremena u vrijeme predizborne kampanje.

Naime, kako navodi Dodik, loše vrijeme, kiša, hladnoća i vjetar nisu planirani da krenu prije završetka glasanja 7. oktobra 2018. godine.

“Mi smo to namjestili tako se glasanje desi kad bude lijep dan u Srpskoj, da se ljudi osjećaju da im je fino i da uživaju, te da je SNSD zaslužan za ono sve što je dobro, pa i lijepo vrijeme u Srpskoj. Ja sam to planirao tako i nisam očekivao da nešto može ugroziti to, pa čak ni ovakvo ponašanje Lavrova za koje javno ne smijem ništa reći, ali mi stegne oko srca kad se sjetim toga”, komentirao je Dodik.

Ono što Dodiku nije najjasnije je način na koji su to uspjeli uraditi, ali je stoprocentno siguran da je to napravljeno od strane ove institucije.

“Oni su to nama pripremili isto kao i ove proteste na Trgu Krajine. Sigurno nije eto baš sad došlo loše vrijeme i reklo: ‘Idemo pomrsiti planove Dodiku i SNSD-u’. Nema toga tako. Vjerovatno su to uradili preko svog utjecaja na vremenske prognozere i preko onih HAARP-ova što su instalirali dole kod Albanaca. To je sve zavjera za destabilizaciju odlične Republike Srpske i cijelog našeg sistema koji radi i svakodnevno napreduje”, kazao je Dodik.