Predsjednik Republike Srpske, Milorad Dodik je kažnjen sa 5.000 maraka, a Savez nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) sa 7.000 maraka zbog govora mržnje na svom nastupu u Bileći.

Milorad Dodik je rekao da ova kazna nije prihvatljiva zato što uopće nije srpska, te da ga ne interesuju nikakve kazne iz federalnog Teherana.

“Ja se u potpunosti ograđujem i odbijam ove kazne. Ko će to mene kazniti? Bakir? Pa ne šaljemo ni mi njemu kazne iz Banja Luke. Mi imamo mnogo više načina na koje bismo mogli da kaznimo centralističku bandu iz Sarajeva. Mi nećemo da imamo ništa s njima i molimo ih da nam više ništa ne šalju, a kamoli nekakve kazne, jer bismo im mogli napraviti zid na granici sa Srpskom pa onda neće moći prelaziti iz jednog u drugi dio tog ružnog entiteta”, rekao je Dodik.

Izvori bliski Dodiku govore da će vođa svih Srba zapadno od Drine napraviti novi, ljepši i stariji CIK… Srpski CIK. Kako saznajemo, njegovo ime bi trebalo biti SCIK – Srpska centralna izborna komisija.

“Mi smo konstitutivni narod u takozvanoj Bosni i Hercegovini, te imamo pravo da imamo sve što imaju i drugi. Ako hoće i Hrvati da naprave svoj CIK, mi to podržavamo, ali naravno da on nema veze s ovim srpskim, nego da uzmu svoj dio iz Federacije BiH. Čim ga osnujemo, uzet ćemo ingerencije sa državnog nivoa koji je svakako izmišljen. Vidimo se kad se registrujemo”, dodao je Dodik.