Skupština Srbije usvojila je danas odluku da se do kraja marta svi punoletni građani Srbije – uključujući i osuđene, presuđene i penzionisane – moraju kandidovati za predsednika Srbije.

Ova odluka Skupštine Srbije, kaže predsednica Maja Gojković, direktno je provođenje projekta Otvorene Vlade kojeg finansira Evropska unija, a provodi Srpska napredna stranka.

“Demokratija je u Srbiji još uvek na niskim granama, i zbog toga se i dešavaju ovakvi državni i politički udari. Građani su besni jer opozicija ne može da ih predstavlja, i smeta vlasti da izvršava sve što treba za napredak ove zemlje. Na ovaj način, pokušaćemo da u saradnji sa građanima uspostavimo vlast koja će delovati odgovorno i u interesu građana. Naravno, ne može svako da prođe predsedničke izbore, ali svakako je jasno da će svaki član SNS-a, koji skladno odredbi mora da se kandiduje, u svakom slučaju glasati za Vučića. Ovo je vreme kada će se svetu pokazati srpska sloga ili nesloga, i sve što sam rekla tumačite kako želite. Ioanko imamo sutra dvanaest termina na Pinku i možemo demantovati šta god da protumačite ispravno ili pogrešno”, istakla je Gojkvoić laganom intonacijom.