Predsjednik opštine Palilula u Beogradu, Aleksandar Jović je jučer svečano otvorio kontejner.

Jovičić je najavio da će opština Palilula, u saradnji sa Gradskom čistoćom, u narednih mjesec i po dana zamijeniti sve kontejnere na teritoriji čitave opštine, objavljeno je na sajtu te gradske opštine.

Ne znamo da li će svi kontejneri imati svečano otvorenje, konferenciju za štampu, trubače, tamburaše, catering i ostale počasti, ali jedno je sigurno, imat će pravnu borbu na Međunarodnom sudu pravde u Haagu.

Naime, Premijer kantona Sarajevo, Elmedin Dino Konaković će tužiti Jovića za krađu intelektualnog vlasništva, tj. kopiranje umjentičkog konceptualnog performansa otvaranja kontejnera.

“Neprihvatljivo je od jednog načelnika susjedne države da koristi isti umjetnički performans i to tako besramno, sa sve medijima prisutnim, a da me nije ni pitao niti javio. Ovom prilikom objavljujem da ću podnijeti tužbu Međunarodnom sudu pravde u Haagu u kojoj ću tražiti odštetu za krađu intelektualnog vlasništva”, rekao je Konaković u uvodnom govoru na konferenciji za štampu koju je organizovao u sarajevskoj Vijećnici.

Nakon zakazivanja datuma za predavanje tužbe, zakazan je i datum podnošenja aplikacije za reviziju u isto vrijeme, na istom mjestu za pet godina.

Njegova ekselencija, Premijer, je još na kraju dodala: “Ne znam stvarno šta još ostaje da se kopira. Da se sutra možda neće oženiti TV voditeljicom?!”