Trud, rad, poštenje i istrajnost prema politici koju zastupa, Željko Komšić pokazuje iz dana u dan. Odgojen na principima Marksa i Engelsa, a duboko inspiriran likom i djelom druga Tita i Staljina, Demokratska Fronta je krenula u totalno novi i moderni rebranding svoje stranke.

Smatramo da je marketing najbitnija stvar danas u bilo kojoj vrsti javnog posla, te shodno tome, daje najbolji pečat i karakteristiku samom proizvodu. Iz tog razloga, mi nećemo ove godine investirati previše u reklame i televizijska gostovanja, već u ulični marketing”, rekla nam je šefica odjela za propagandu DF-a, Hatidža Hadžisljedbenik.

Lik i djelo uvaženog osnivača i predsjednika stranke, te doživotnog kandidata i apsolutnog vođe, Željka Komšića, naći će se ne samo u centralama već i na ulicama i trgovima.

“Pored toga što smo odvojili oko pola miliona maraka, te formirali tim najboljih kipara i vajara da ukrasimo svaku centralu naše stranke, izaći ćemo s tim bistama i na ulice. Tako svaka opština i mjesna zajednica u kojoj Demokratska Fronta predstavlja većinu, biće obogaćena sa nekoliko novih bisti našeg praoca. Ulice, parkovi, škole, prodavnice i frizerski saloni, dobit će na poklon po jednu bistu, a oni koji je ne izlože na vidnom mjestu biće proglašeni za državne neprijatelje. Na ovaj način, kroz harmoniju i blagostanje, širimo jednu staru u plemenitu Staljinističku ideologiju, koja nažalost još uvijek ima utjecaj samo u Sjevernoj Koreji. Mi mislimo da Bosna i Hercegovina može postati dom svih naroda, bez obzira na vjeru i naciju, te da ti narodu imaju pravo da prigrle samo jednog vođu doživotno, onako slobodarski i demokratski”, dodala je Hadžisljedbenikova.

Komšić je pozdravio inicijativu te dodao da će on izabrati fotografiju po uzoru na koju će se vajati biste i skulpture.