Članovi Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine su danas primili visoke predstavnike Kraljevine Saudijske Arabije, kako bi razgovarali o investicionom planu u BiH. Delegacija je istakla da je veoma zainteresovana za dalja ulaganja u BiH, a posebno u Unsko-sanski kanton. Naime, predstavnici su otvoreno istupili sa svojom namjerom kupovine komplentnog Unsko-sanskog kantona, Planirana je izgradnja Zoo parka “Šeki”, lanca hotela “Šeki” uz vještačko napravljeno more i pješčanu plažu.

“Nama je u planu da BiH napreduje, a evo i mogućnosti, šta je dati jedan kanton nama, za sve te potencijalno ekonomski spašene kantone. Mi planiramo u Unsko-sanskom kantonu najviše ulagati u turizam, tako da će se to indirektno odraziti i na turizam u Bosni i Hercegovini. Nadamo se da će političari izaći u susret našoj ponudi, jer ovo je samo početak.”, izjavio je za Šatro info ambasador Kraljevine Saudijske Arabije u BiH Hanija bin Abdullaha bin Mohammeda Mominaha

Sastanku je prisustvovao i hrvatski član Predsjedništva BiH Dragan Čović koji je istakao da mu je važno da Kraljevina Saudijske Arabije shvati da ukoliko BiH odbije ponudu to nije završna tačka saradnje, nego su samo nezgodne procedure.