Općinsko Vijeće Općine Ilidža je na vanrednoj sjednici u petak, 24.03.2017. donijelo odluku o uvođenju novog neradnog dana na području ove općine.

Naime, Vijeće je jednoglasnom odlukom donijelo odluku o slobodnom danu na području ove općine 29. oktobra. Odluka je donesena na neodređeno vrijeme, tj. do naredne promjene ove odluke.

“Ovu odluku smo donijeli zbog demografske strukture naše općine. Kako imamo veliki broj Turaka i Turkinja, morali smo ljudima učiniti da i oni slave turske vrijednosti. Mislim, tu su prije dolazili većinom pokrivene djevojke koje nisu mogle da se školuju u Turskoj, a sad će dolaziti svi oni koji žele malo nešto da napišu, objave, slobodno misle, pogotovo ako su te misli protiv AK partije”, rekao je Senaid Memić, načelnik Općine Ilidža.

U znak poštovanja za ovu odluku, veliki vođa Recep Tayip Erdogan je ponudio da na račun Turske izradi novi logo Općini Ilidža, a riješit će se na način da će talentovana djeca iz osnovnih škola ponuditi svoje rješenje za ovaj kompleksni rad.

“Ma eto, mi bismo stvarno da jedna općina koja će usvojiti da Dan nezavisnosti Republike Turske neradni dan i da se slavi, ima neki pristojan logo, a ne onog nekog debila što jaše nekog debelog zmaja koji izgleda kao da je proveo dvije, tri godine u McDonaldsu. Jebi ga, mi smo ipak nekad bili Osmanlije”, rekao je Erdogan.