Kantonalni zastupnik ispred SDP-a i vječni tragač za foteljom se oglasio danas saopćenjem za javnost, a nakon dogovora “šestorke” (stranaka ljevice, Naroda i pravde, SBB-a i NBL-a) o formiranju vlasti u Kantonu Sarajevo.

Naime, Damir Nikšić se oglasio povodom šokantne situacije gdje nije dobio ama baš niti jednu ministarsku poziciju, te činjenice da ga se nije pitalo koga da se postavi na svim ostalim pozicijama, na svim nivoima.

“Ja mogu slobodno reći da je ovo jedno razočarenje. Od SDP-a zahtijevam da mi se zahvale što sam im pomogao u kampanji, te što su koristili moje ime kao nekoga ko je svjetski priznata zvijezda satire, komedije, stand up komedije, vlogginga, slikarstva, historije umjetnosti, grafičkog dizajna, te freelancea. Kako možete vidjeti iz navedenog, ja sam imam više zvanja od pola rukovodstva stranke i realno bih mogao da obnašam funkciju u skoro svakom ministarstvu. Međutim, šta su oni uradili? Nisu me izabrali ni na jednu od njih. Želim da mi plate odštetu i za sve promotivne materijale koje su koristili s mojim imenom i slikom. Sve postere koje su isprintali besplatno za mene, neka sada prebroje i plate mi kao što bih dobio da sam snimao reklamu za neku kompaniju. Također tražim da me se stavi na sve ministarske pozicije koje je dobila ova stranka i da Nermin Nikšić ode u prijevremenu penziju, a da ja, kao drugi Nikšić u stranci preuzmem i to mjesto. Zahtijevam odgovor u naredna dva dana”, saopćio je umjetnik.

Iz centrale Socijaldemokratske partije se nisu oglasili, a kako saznajemo iz izvora bliskih stranci, ni ne planiraju da odgovore.