Dragan Čović i Bakir Izetbegović jučer su u Mostaru imali sastanak na kojem su raspravljali o statusu grada Mostara i ponovnoj podjeli grada na izborne jedinice i općine koje bi omogućile bolju raspodjelu grada među dvije vladajuće stranke.

Jako malo novinara prisustvovalo je ovom sastanku, koji je 837 sastanak ovog tipa organiziran u zadnjih osam godina u Mostaru na istu temu zbog nezanimljivosti rezultata prijašnjih sastanaka koji su dvojica lidera imali.

 

Još jednom je zaključeno kako podjela ne dolazi u obzir, kako je rješenje potrebno, kako postoji komunikacija i volja, ali kako još treba raditi da bi se pronašao zajednički interes. Interes građana je manje bitan u ovome trenutku jer ni oni sami ne žele da se prema njima odnose odgovorno kao prema pojedincima, već da dobro i odgovorno postupaju prema njihovom narodu i njihovim predstavnicima.

Nakon razgovora, Dragan Čović i Bakir Izetbegović su za vrijeme slikanja još jednom ponovili kako podjela ove države, ali i Mostara ne dolazi u obzir, a za vrijeme razgovora Dragan Čović je uhvaćen kako namiguje.