Savjet ministara BiH raspisao je danas konkurs za četrnaest izvršilaca na poslovima koordinatora mehanizma koordinacije. Njih 14, navodi se u konkursu objavljenom na zvaničnoj stranici Savjeta ministara, u naredne četiri godine biće angažovani da koordinišu zajednički mehanizam koordinacije. Prema obrazloženju, njihov prvi zadatak biće usklađivanje odgovora na EU upitnik, a potom i na koordinisanje prosipanja medijske magle o reformskoj agendi.

Prema uslovima konkursa, kandidati moraju imati položen vozački ispit C kategorije, imati iskustva u radu na računaru – Paint, Word, i Google browser, te osnovni nivo poznavanja B/H/S jezika. Svaki od njih treba da dođe iz jedne administrativne jedinice – po jedan iz svakog kantona, entiteta, Brčko Distrikta i zajedničkih institucija.

“Neće biti potrebno poznavanje engleskog jezika, ili rada u Excelu, budući da ćemo za poslove prevodilaca i urednika baza odgovora angažovati nova lica, do kraja marta ove godine. U skladu sa Reformskom agendom, ovo je najmanje lica koje možemo zaposliti da bismo ostali ful politički, nacionalno, vjerski, obrazovno, kulturološki i entitetski korektni”, navodi se u odgovoru Kabineta prvog zamjenika drugog pomoćnika višeg stručnog savjetnika za odnose sa štampom Predsjedavajućeg Savjeta ministara BiH.