Bh. i srbijasnki političari su zajedničkim snagama udružili makaze i otvorili autoput koji će biti u funkciji 2078.

Na inicijativu bh. političara, došle su kolege iz Srbije koji su isplanirali i konačno otvorili autoput.

Naime, ovaj autoput će biti u funkciji 2078. godine, ali se iskoristila prilika u preuranjenoj predizbornoj kampanji da se otvori nešto što bi biračkom tijelu reklo kako je garnitura vlasti izabrana 2014. godine radila svoj posao.

“Mi moramo krenuti sa kampanjom. Jer, kako kažu, veliki profesionalci se spremaju za podvige čim znaju da će nešto biti, pa makar i za godinu dana. Otvaranje puteva je uvijek bio jedan od glavnih političkih alata za dobijanje izbora, tako da smo mi odlučili da već sad otvorimo i ovaj i u svojoj kampanji kažemo kako smo ga otvorili”, rekao je Bakir Izetbegović.

Nakon njega, nastupio je glavni lider Republike Srpske, Milorad Dodik: “Eto otvorili smo neki dan ovaj most. On će biti u funkciji krajem avgusta, pa što ne bi otvorili ovaj što će biti u funkciji 2078. Šta fali? Također, treba u Brisel poslati ovaj izvještaj da se vidi kako mi fino sarađujemo i kako zajedno radimo kad treba.”

2018. za početak kampanje planiraju otvoriti prvi bh. svemirski program koji se pokreće 2157., ali će dogovor oko toga na koliko će entiteta biti podijeljena raketa ići na Predsjedništvo Bosne i Hercegovine.