Član Predsjedništva BiH iz reda Bošnjačka, Bakir Izetbegović je reagirao na vijest o tome kako će Savez za bolju budućnost, a na zahtjev Socijaldemokratske partije podržati smjenu prve dame bosanskohercegovačke medicine, Sebiju Izetbegović radi mira u kući Člana Predsjedništva, te radi komšija koji će morati slušati sve što bude trebalo da se sluša ukoliko je smijene.

“Ja bih zamolio kolege da budu malo solidarni. Ipak mi već godinama isti hljeb jedemo i to sa sedam hiljada… ovih kora. Ovo je neviđen atak na moju ličnost, na sve što radim godinama. I eto opet će me izdat’ Bošnjaci. SBB. Fahrudin Radončić, ne znam iz kojeg razloga, se toliko okomio na mene da sad hoće razdor u dnevnom boravku da mi napravi. Sve sam halalio, razdor u stranci, razdor u koaliciji, ali razdor u kući neću i ne mogu halaliti”, rekao je potreseni Izetbegović.

Osim na Radončića, Član Predsjedništva je apelovao i na druge članove Zastupničkog doma Parlamenta Federacije BiH, pa čak i iz drugih entiteta.

“Ovo je možda i prilika da se Bošnjacima pomogne iz ljevice i ostalih stranaka koje imaju zastupnike. Do sad je samo SDA radila u interesu Bošnjaka, a evo sada ima prilika da to urade i druge stranke i zastupnici. Zato vas molim, budite razumni i izglasajte prema svojoj savjesti, prema onome kako biste voljeli da se u vašoj kući odvijaju stvari, da ne bude belaja i da ne bude nemira. Strašno je to kad komšije slušaju svađe, prepirke ili ne daj Bože nasilje u porodici… pogotovo nad muškarcima, znate kod nas konzervativno društvo…”, zaključio je Izetbegović i napustio konferenciju za novinare.