Odabrana noć za muslimane Lejletu-r-regaib za građane Bosne i Hercegovine neće nastupiti večeras u akšam.

“Lejletu-r-regaib, Noć želja, također poznata kao Noć nade, prilika da se krene u potragu za dubljom vezom s Bogom i osnaži duh na putu sunneta Božijeg Miljenika Muhammeda, a.s. – kao i cijeli mjesec redžeb – građani Bosne i Hercegovine dočekat će tek kad se SIPA uozbilji i prestane hapsiti najagilnije preduzetnike ovog dunjaluka, poput gospodina Envera Bijedića” – tvrdi Bakir Izetbegović, predsjednik Stranke demokratske akcije.

Svoje najglasnije i najskrovitije želje građani Bosne i Herecgovine predali su već Gospodaru na netom završenim izborima – tvrdi Izetbegović, naglašavajući da svi skandali koje SIPA izaziva ne idu u prilog ibadetu državotvornosti. “Ishitreno djelovanje Agencije za istrage i zaštitu vratilo je građane i građanke Bosne i Hercegovine stoljećima unazad i novo vrijeme nade i želje neće početi dok se mjesec sigurnosti i mira ne bude otvorio prihvaćanjem i razumijevanjem Božje milosti za preduzetnike poput Envera Bijedića” – tvrdi Izetbegović.

Duhovni velikani su mubarek noći opisivali kao vodu koja se susreće sa suhom zemljom – upozorava Izetbegović, naglašavajući da redžeb nije mjesec u kome treba raspravljati o soli.