Bošnjački član predsjedništva i predsjednik SDA, Bakir Izetbegović, danas je u Tuzli na službenom obraćanju Vladi Kantona pogriješio Boga. Kritike na Bakira stižu sa svih strana, posebice sa bošnjačkih portala koji ga kritikuju kao izdajnika muslimanskog i bošnjačkog naroda i promotora suprotnih vrijednosti od onih koji njeguje njegov narod.

Bakir je tokom obraćanja nekoliko puta istaknuo kako je Bog uz bošnjački narod, mijenjajući tako ime vlastitoga Boga.

”Kako se može desiti da jedan političar koji zagovara za Bošnjake muslimane fuli Boga. To je nedopustivo. Allah je nekad bio fokus njegove priče, sad odjednom Bog, kao da se previše kreće van bošnjačkih krugova.” Kaže komentator portala Faktor.ba

Naš politički analitičar, Risto Prelivoda, ističe kako je moguće da je Bakir ovim htio kupiti šaroliku tuzlansku publiku, za koju je poznato da je multietničkija od sarajevske. ”Pa on je svjestan gdje se nalazi. Tuzlaci su oduvijek bili drugačiji, njima se on prodaje kao univerzalista i to izgleda pali. Ne može mu se zamjeriti sa sve tri strane, samo sa jedne. Izabrao je put u kojem može isprovocirati samo jedan narod, a ne dva, kako bi to bilo da je spominjao Allaha.”, kazao je Risto.