SDP-ov vijećnik u Mostaru Arman Zalihić, dobio je vjetar u leđa zbog trenutne političke situacije u Mostaru. Ne samo da misli da može sa pozicije vijećnika dobaciti do gradonačelnika, već smatra da ima veći potencijal.

“Od malih nogu sam znao da sam rođen za velike stvari, i da je pozicija vijećnika samo početak moje karijere. Historija će pokazati koliko sam zapravo ja velika i jaka politička ličnost, koja će napraviti svjetski historijski prekret u politici. Neću stati na ovome, šta više, danas ću uputiti dopis Sjedinjenim Američkim Državama da se ponove izbori u toj zemlji, jer ja znam da mogu bolje”, kaže politički talenat Arman Zalihić.

Zalihić traži ponovno održavanje izbora u Sjedinjenim Američkim Državama, jer smatra da može osvojiti više glasova od Joe Bidena.

“Navečer kada legnem da spavam, često sanjam da me historija pamti kao velikog vladara, pravičnog, moćnog i važnog u svijetu, koji može da se nosi rame uz rame s imenima od Gaja Julija Cezara pa do Džordža Vašingtona. (Georg Washington). Ja to mogu, imam podršku porodice i siguran sam da ću uspjeti u svojoj namjeri. Kada imate želju, samo je nebo granica, a moje nebo u ovom slučaju je iznad Washingtona – ne Mostara. Čuvaj se Bidene, iako si prijatelj ove zemlje! Čuvaj se jer ja dolazim, i ništa me ne može zaustaviti”, dodao je talenat.

Iako ima želju i namjeru da pokrene inicijativu za ponavljanje izbora u SAD-u, danas je ipak zatražio pomoć prijatelja prilikom pisanja dopisa, jer slabo barata engleskim jezikom.