Burni su dani iza nas u Vladi Kantona Sarajevo. Vodeća šestorka na čelu s Elmedinom Dinom Konakovićem, teroriše sve poslanike, te im ne dozvoljava odlazak kući. Šokantne ispade vidimo iz dana u dan, neproslavljeni dječji rođendani, izostanak ručka kod majke, te skraćeni vikendi, kod velikog broja zastupnika izaziva nelagodu. Jedan od njih je i Aljoša Čampara, zastupnik kluba SDA.

“Ja Dinu više ne mogu da prepoznam. Tolike smo godine bili kolege u stranci, u kantonu, a sada se ponaša ko kakav diktator. Ljudima ne dozvoljava pauze, zadržava nas po 15 sati na sjednici, radimo vikendima, ne možemo se organizovati. Ovo je krajnje nehumano što on radi, te se kosi sa svim pravilima. Prvo što nas je potisnuo iz vlasti, iako smo mi legalno dobili na izborima, zatim ga izglasaju na poziciju te nakon toga počne sprovoditi diktaturu. Ja razumijem da ima mnogo stvari koje trebamo riješiti, ali nema koristi od nas ako smo umorni. Meni je ove godine propalo skijanje, a mnogi zastupnici znaju koliko mi je to bitno za relaksaciju. Zimi kad skijam a ljeti kad plovim brodicom, to mi je najbolji vid odmora, koji mi je zaista potreban kako bi mogao obnašati svoju dužnost. Ovome se mora stati u kraj. Konaković mora da shvati da ovo nije njegova privatna država, te da ovdje postoji neki red i način rad. Red koji su uveli njegovi prethodnici i koji odlično funkcioniše preko dvije decenije. Nismo mi sebi omogućili ovakve poslove da bi se lomili, već da bi bili gospoda. Neka mu ide na čast”, rekao je Aljoša Čampara.

Klub SDA planira da se obrati sindikatu za rad, kako bi zatražili pomoć i zaštitu, te konačno okončali ovu agoniju koja traje nekoliko mjeseci.