GSM sistem BIH ove sedmice slavi 20 godina postojanja. Nova era mobilne komunikacije u BIH, kasnije podijeljena na federalnu i republičku eru, započela je davanjem prve SIM kartice predsjedniku Aliji Izetbegoviću, koji je uz nju također dobio tadašnji SIM bonus od 1000 KM.

U posljednjih 20 godina,  mnoge promjene u načinu komunikacije, kao i promjene u državi, dovele su sadašnji BH Telecom do drugačijeg poslovanja kojim se nude različiti paketi, između ostalog, post-paid i pre-paid mobilni paketi sa uključenim moblinim internetom.

Za ovu svečanu priliku, visoko osoblje BH Telecoma odlučilo se na patriotski i iskren potez. Naime, na prijemu, koji će se održati u Vijećnici 22.12.2016, Aliji Izetbegoviću će se osobno posthumno uručiti nova SIM kartica.

“Na ovaj smo se potez odlučili kako bismo odali počast jednom historijskom velikanu naše zemlje”, navode, dodajući kako im se sadašnji pre-paid Maxi paket učinio savršenim za ovu priliku. “Uz to, SIM kartica će biti pozlaćena sa obje strane, te će se napraviti posebni tweakovi kako bi predsjednik u svakom trenutku i na svakom prostoru imao dostupan 3G. Ova pre-paid post-humna kartica je samo simboličan poklon kojim se i svom narodu i predsjedniku zahvaljujemo na ukazano povjerenje”- dodaju u kraju saopćenja.

Prijem je zatvorenog tipa.