Smijeh, zakuska, press konferencija i toplo tapšanje, danas su odjekivali hodnicima Vlade Kantona Sarajevo, nakon što su porodilje dobile pomoć vlasti. Njih 81 su dobile podršku kakvu niti jedna nije dobila do sad.

Taj osjećaj kada me je potapšala muževna ruka gospodina Konakovića, ja vam ne mogu objasniti šta je to. Meni se čini da mi je dijete odmah poraslo metar, eto tako se osjećam. Ta toplina, ta ljubav koju su oni nama iskazali danas, zaista se ne može opisati riječima. Pa gotovo svi zastupnici Kantona su došli da nas potapšu po ramenu. Ja sam zaista oduševljena, nemam riječi”, rekla je Munevera Pezmeh, jedna od sretnih porodilja.

Kojović, Konaković, Nikšić i Babić su zastupnici za čijim je tapšanjem interesovanje bilo najveće. Majke su čekale u redu da dobiju tapšanje svojih idola i usplahireno pozdravljale svaki udarac.

“Ja želim da moje dijete bude umjetnik, da radi nešto plemenito. Čekala sam Damira Nikšića da me potapše po ramenu punih sat i po vremena. Čovjek snimao neki live za Facebook, šta ćete, radi, nema mu se šta zamjeriti. On mora graditi svoju popularnost i karijeru, ja to poštujem. Ne samo da me potapšao, već je za bebicu snimio i video, te rekao da mu pustim kad napuni osamnaest godina. Eto vjerujte, moj sinčić već oslikava zidove inkubatora u bolnici i to akvarelom. Babice su oduševljene, kažu da je samo Memo ovo znao kad se tek rodio”, govori Maja Brokula, druga sretna porodilja.

Nakon tapšanja, zastupnici su svaku majku počastili kafom s aparata, te dali po dodatnu kesicu šećera da stave bebama na vrat protiv uroka.