Govoreći o mogućoj kandidaturi za predsjednika Srbije, Aleksandar Vučić rekao je da još uvijek nije odlučio da li će biti kandidat, ali da je čvrsto riješio da, ako bude izabran za predsjednika, odstupi s funkcije premijera.

„Dugo sam razmišljao, i još uvek razmišljam, o mogućoj kandidaturi. Mnogi mi govore i nagovaraju me, ali znam da jedino ja mogu da donesem tu odluku. Naravno, imajući na umu potrebe snažne reforme srpskog društva, koju fakitčki tek sada počinjemo. Još uvek ne mogu sa sigurnošću tvrditi da li ću ja biti kandidat za predsednika, niti da li ću biti nezavisni ili ispred Srpske napredne stranke“, rekao je Vučić.

U razgovoru sa premijerom, Oliverom Jovićevićević, voditeljka Radio Televizije Srbije, upitala ga je šta će biti prvi korak njega kao predsjednika Srbije, ukoliko se bude kandidovao.

-„Ne znam zašto me to pitate. Naravno, znam zašto me to pitate, ali ne znam zašto Vas to zanima, a ne zanima Vas masu drugih stvari. Jedino u šta sam siguran, ako postanem predsednik, da ću odstupiti sa funkcije premijera“, rekao je Vučić.

Prekinuvši sljedeće pitanje voditeljke, koje je kasnije isječeno u montaži i nije dostupno na zvaničnoj stranici, Vučić je rekao: „Stavite se na moje mesto. Biste li vi tako postupili? Naravno da bi tako postupio svako ko imalo ceni sebe, voli Srbiju i srpski narod. Naravno, i sve manjine koje žive u Srbiji, kao ravnopravne građane. Samo bi onaj koji Srbiji ne želi napredak, i ko nije spreman za reforme, sam sebe imenovao za mandatara Vlade. Ako me pitate da li sam siguran – hm, možda bi se neko i pokolebao. Ali ja sam siguran, i znam šta mogu da tražim od sebe, a šta od drugih. Zato stvari procenjujem realno i objektivno. Pa evo šta biste vi uradili na mom mestu?“, završio je Vučić.