Ministar odbrane naše zemlje, Zukan Helez shodno svojoj poziciji u zadnje vrijeme se sve češće pojavljuje u vojnoj uniformu. Gospodin Helez smatra da je vojna uniforma dio svakodnevnog imidža kojeg BiH treba njegovati. Zbog svega toga gospodin Helez zamolio je sve građane naše zemlje da što češće hodaju u vojnim uniformama.

“Vojna uniforma treba da bude ponos svakog građanina naše zemlje. Ja vjerujem da svako u kući još uvijek ima uniformu Armije BiH i da je sa ponosom čuva. Kao što vidite ja sve manje nosam odijela i kravate, a sve više sam u uniformi. To mislim da bi trebali raditi svi građani naše zemlje. Moramo ovim dušmanima koji nam žele zlo pokazati da samo uvijek spremni na akciju. Ja i kada nosim odijelo ispod njega uvijek imam uniformu za svaki slučaj”, rekao je Zukan Helez, ministar odbrane BiH.

Gospodin Helez kako ne bi došlo do zabune i određenih incidenata poručio je građanima da nose isključivo vojne uniforme Armije BiH.

“Nama sada stvarno u ovom trenutku ne treba da ljudi paradiraju u različitim uniformama po gradovima i tako provociraju jedni druge. Zbog toga molim sve koji će me poslušati da isključivo nose uniforma Armije i vojske BiH. Ako ne znaju kako to izgleda uvijek mogu vidjeti uniformu koja je na meni i uzeti istu takvu. Mislim da je sada pravi trenutak za promjenu imidža BiH i da će nam to dosta toga dobroga donijeti”, dodao je Helez.