Ministar odbrane naše zemlje, Zukan Helez, izjavio je da građani nemaju razloga za brigu po pitanju sigurnosti, jer je on toliko samouvjeren u svoj rad da mu čak ni Oružane snage ne trebaju za odbranu.

“Svaki dan sam na vezi sa našim prijateljima i saveznicima, i moram vam priznati to mi je dalo toliki elan i probudilo patriotizam u meni da sam prespreman po pitanju odbrane naše domovine. Toliko mi prija funkcija koju obnašam da sam se bacio u trening tri puta dnevno, izbacio nezdravu ishranu i prejak sam trenutno. Građani mogu da mirno spavaju jer niko nikada nije imao jačeg ministra odbrane od mene”, ističe Helez.

Navodi da svi neprijatelji Bosne i Hercegovine nemaju šanse dok je on na vlasti, i da nikada naša država nije bila sigurnija.

“Ako kojim slučajem postoji neko ko je dovoljno lud da pokuša bilo kakav oblik secesije, ja ga pozivam da dobro razmisli. Ne trebaju mi ni Oružane snage, sam ću na šake izaći pred bilo koju silu da odbranim našu domovinu. Naši saveznici iz Sjedinjenih Američkih Država su me toliko podržali da mi evo mogu i lijevu ruku zavezati slobodno i staviti povez preko očiju, ja ću ih sve srediti bez pola muke”, dodaje Helez.

Iz ovog ministarstva čak ističu da je Helez lično mimo Bosne i Hercegovine dobio poziv da se pridruži članicama NATO saveza zbog svoje trenutne moći i jačine.