Ministar odbrane Bosne i Hercegovine, Zukan Helez, danas je zvanično prenio svoje lične stvari u kasarnu Bistrik, gdje će da živi do kraja isteka svog mandata. Razlog tome je posvećenost poslu i želja da uvijek bude na raspolaganju.

“Shvatio sam da mi odlazak i dolazak, te kratki boravak kući oduzimaju dragocjeno vrijeme koje mogu iskoristiti da sam u službi domovine. Danas sam odlučio da se prebacim u kasarnu i da tu živim do isteka svog mandata, kako bih 24 sata dnevno sedam dana u sedmici mogao biti na dispoziciji ukoliko bilo kome šta zatreba. Toliko ima posla na ovoj poziciji da jednostavno nema poente da živim u kući i da se stalno cimam tamo vamo. Ovako ću držati sve konce u rukama konstantno”, ističe Helez.

Njegova opsesija naoružanjem, vojskom i ratom po stare dane uzima sve više maha, pa je zbog toga odlučio da upozna svakog vojnika lično.

“Meni fali taj ratni staž i zato imam ogromnu želju za vojskom. Želim da upoznam sve vojnike lično, postanemo prijatelji, dolazimo jedni drugima za praznike i da smo kao velika porodica koja će u svakom trenutku biti spremna da brani Bosnu i Hercegovinu. Niko sretniji od mene nike trenutno vjerujte, gdje po čitav dan gledam u puške, dronove i tenkove i razmišljam kako da šta unaprijedimo”, dodao je Helez.

Aleksandar Vulin bosanskog tržišta je također naglasio da od ovog dana neće izaći iz uniforme do kraja mandata, pa čak i u momentima kada se bude kupao ili spavao.