Ministar odbrane naše zemlje, Zukan Helez podigao je veliku prašinu kada je prije nekoliko dana rekao da će BiH krenuti sa proizvodnjom najmodernijih dronova kamikaza. Ova izjava svakako nije prošla ispod rada ni novinarima koji su je odlučili malo dublje istražiti. Gospodin Helez nakon niza propusta u cijeloj priči poručio je da BiH ima najmodernije dronove kamikaze, ali u popularnoj igri Call od Duty.

“Ja stvarno ne znam šta je sa ovim našim narodom više. Hvataju se za svaku riječ i odmah napadaju. Samo negativnost unose bez veze u rad cijele države. Ja jesam rekao da BiH ima najmodernije dronove kamikaze, ali ja ni u jednom jedinom trenutku nisam rekao da su ti dronovi fizički tu kod nas. Ja sam rekao da imamo dronove, ali sam mislio u onoj igrica Call of Duty i to je stvarno istina. Ja bih vam dao da pogledate, ali to su neke vojne tajne tako da ne možete, ali mi možete vjerovati na riječ”, rekao je Zukan Helez, ministar odbrane BiH.

Gospodin Helez otišao je korak dalje i poručio da je BiH jedna od najvećih vojnih sila u Call of Dutyju.

“Ja tu igru igram baš dugo i mogu priznati da sam pravo dobar u njoj. Također, i ministri odbrana drugih država isto tako igraju i mi se tako sa vremena na vrijeme sastanemo i igramo zajedno. Mogu vam reći da je BiH sila tamo i da nam skoro niko ništa ne može. Ne znam što ste me odmah počeli napadati kada niste znali priču do kraja”, poručio je Zukan Helez.