Ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine je danas potpisao ugovor sa gaming kućom Activision, gdje će se naći u novom izdanju popularne franšize Call of Duty kao glavni protagonista.

“Od kako smo krenuli sa objavom ovog serijala igara, uvijek smo gledali da se radnja i glavni protagonisti oslanjaju na stvarna zbivanja iz određene epohe u domenu ratovanja. Zainteresovao nas je zaista Zukanov lik i odlučili smo da u novom izdanju napravimo verziju igre u kojem će igrači imati priliku pratiti njegovu priču kroz single player kampanju, a radnja će se oslanjati na trenutna dešavanja u Bosni i Hercegovini”, objašnjava Matthew Keyboard, scenarista iz kompanije Activision.

Novi naslov igre će biti “Call of Duty-Before The Storm” i pratit će uzbudljivu radnju u momentima prije novog fiktivnog rata koji se oslanja na trenutnu političku krizu u Bosni i Hercegovini.

Zukan će biti lik koji će pretpostaviti kakav scenarij slijedi njegovoj zemlji, i biće spreman da se u tajnosti preko noći prebaci iz ministra u člana specijalne elitne jedinice koja upada na prostor Republike Srpske i pokušava otkriti pakleni plan glavnog negativca Milorada Dodika, ne sluteći da se iza kulisa odvija jedna velika svjetska igra koja će njegovu zemlju ponovo staviti na promenadu sukoba između istoka i zapada. Zukan će se potom vratiti u Sarajevo i pokušati u tajnosti pripremiti odbranu, kako ne bi otkrio neprijatelju da raspolaže sa tajnim informacijama”, dodaje Keyboard.

Glas glavnom liku u novom naslovu serijala će posuditi legendarni Dolph Lundgren, dok će Miloradu Dodiku glas posuditi Seth MacFarlane.